INFORMACIJE / Pogoji uporabe

Pogoji uporabe in avtorske pravice

Vsebine na spletni strani GalerijaTrebnje.si so zaščitene v skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Prepovedano je vsako reproduciranje, shranjevanje, uporaba dela v spremenjeni obliki (predvsem predelave) in dajanje v najem ne glede na to, ali gre za pridobitno ali nepridobitno dejavnost.

Uporaba podatkov objavljenih na GalerijaTrebnje.si

Če želite pridobiti dovoljenje za uporabo materialov iz spletne strani GalerijaTrebnje.si se obrnite na nas.

Goliev trg 1, 8210 Trebnje, Slovenija
Telefon: +386 (0)7 348 21 06, 031 371 404

Odkup in prodaja predmetov ter kontakti avtorjev

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje ni prodajna galerija, zato likovnih del iz zbirke ne prodajamo. Likovnih del prav tako ne sprejemamo v komisijsko prodajo.

Za morebiten nakup likovnega dela se obrnite na prodajne galerije ali na avtorje. Kontaktni podatki avtorjev so z njihovim dovoljenjem objavljeni na tej spletni strani.

INFORMACIJE / Spletni piškotki

Spletni piškotki

Spletni portal GalerijaTrebnje.si za svoje nemoteno delovanje uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na disk vašega računalnika, njihov namen pa je izboljšanje delovanja spletne strani in s tem tudi uporabniške izkušnje ter spremljanje in analiza obiska spletne strani.

Pravna podlaga

Piškotki niso novost, je pa spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki običajno vsebuje zaporedje črk in številk in se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, predvsem za izboljšanje uporabniške izkušnje. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženih piškotkih in uporabnika prepoznala. Ločimo različne vrste piškotkov:

  • Nujno potrebni piškotki: omogočajo uporabo komponent, ki so nujno potrebne za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov spletna stran ne bi delovala pravilno.
  • Izkustveni piškotki: zbirajo podatke o vedenju uporabnikov na spletni strani z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje (npr. kako pogosto so obiskane posamezne podstrani, kaj uporabniki najpogosteje kliknejo ipd.), vendar pa ne omogočajo identifikacije uporabnika.
  • Funkcionalni piškotki: omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše nastavitve oz. preference (npr. jezik) in tako zagotavlja personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim dejanjem na spletni strani.

Kateri piškotki so na spletnem mestu galerijatrebnje.si?

  • Piškotki za zagotavljanje funkcionalnosti spletne strani (piškotki za vzpostavitev uporabniške seje)
  • Analitični piškotki (statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytic)

Phasellus eget justo lacus. Vivamus pharetra ullamcorper massa, nec ultricies metus gravida egestas. Duis congue viverra arcu, ac aliquet turpis rutrum a. Donec semper vestibulum dapibus. Integer et sollicitudin metus. Vivamus at nisi turpis.

Onemogočanje piškotkov

Za informacije o izbrisu piškotkov na vaši napravi izberite brskalnik, ki ga uporabljate:

TOP

Dostopnost