Galerija likovnih samorastnikov Trebnje vas in vaše prijatelje od 28. oktobra 2021 dalje vljudno vabi k ogledu razstave Mednarodno stičišče umetnikov samorastnikov.

Otvoritev razstave bo potekala v četrtek, 28. oktobra 2021 ob 18. uri.

Razstavo bo otvoril župan Občine Mokronog – Trebelno, gospod Anton Maver.

Glasbeni program bo pripravila Glasbena šola Trebnje.

Vabilo

Vljudno vabljeni.

 

Razstava bo na ogled od 28. oktobra 2021 do 10. februarja 2022.

 

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje je ob 50-letnici obstoja v sodelovanju s šestimi muzeji iz Hrvaške, Italije in Srbije pripravila pregledno razstavo naivne in samorasle umetnosti. Razstava orisuje dosedanje delo galerije, hkrati pa ponuja izhodišča za delo v prihodnosti.

Razstava prikazuje 34 likovnih del iz Fondazione Un Paese iz Luzzare, Italija, Galerije naivne umetnosti iz Kovačice, Srbija, Hrvaškega muzeja naivne umetnosti iz Zagreba, Hrvaška, Muzeja Matija Skurjeni iz Zaprešića, Hrvaška, Galerije naivne umetnosti iz Hlebin, ki deluje v okviru Muzeja mesta Koprivnica in iz Muzeja naivne in marginalne umetnosti iz Jagodine, Srbija.

Muzeji in galerije se predstavljajo s prepoznavnimi, uveljavljenimi avtorji, ki raziskujejo razumevanje samorasle umetnosti. Pojavljajo se izrazi klasične naivne umetnosti in podobe, ki jih povezujemo z outsidersko umetnostjo ali art brutom.

Video s predstavitvijo razstave si lahko ogledate tukaj.

 

Da bo vaš obisk galerije prijeten in varen, vas vabimo, da ob obisku upoštevate navodila za zajezitev in preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Skupine svoj obisk najavite na naslovu galerija@ciktrebnje.si ali na telefonski številki 00 386 7 34 82 106 oziroma 00 386 31 371 404.

Razstavo so omogočili:

CIK Trebnje – Galerija likovnih samorastnikov Trebnje; Fondazione Un Paese, Luzzara, Italija; Galerija naivne umetnosti, Kovačica, Republika Srbija; Hrvaški muzej naivne umetnosti, Zagreb, Republika Hrvaška; Muzej Matija Skurjeni, Zaprešić, Republika Hrvaška; Muzej mesta Koprivnica, Republika Hrvaška; Muzej naivne in marginalne umetnosti, Jagodina, Republika Srbija; Občina Mirna, Občina Mokronog – Trebelno, Občina Trebnje.

TOP