Samaneh Atef, Zavedanje

Razstava Samaneh Atef: Zavedanje | Awareness bo na ogled od 4. 3. 2021 dalje.

Vas in vaše prijatelje vljudno vabimo na ogled filma z odprtjem razstave Samaneh Atef, Zavedanje | Awareness, v četrtek, 4. marca 2021, ob 18. uri na Facebook strani in YouTube kanalu Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.

Razstavo bo odprl župan Občine Trebnje, Alojzij Kastelic, glasbeni program bo pripravila Glasbena šola Trebnje. Individualni obiskovalci si razstavo lahko ogledajo od četrtka, 4. marca 2021, od 18. do 20. ure pa vse do 2. maja 2021.

Vabljeni.

Samaneh Atef Derakhshan se na samostojni razstavi predstavlja kot nagrajenka 52. Mednarodnega tabora. Na ogled je le nekaj del njenega obstoječega in obsežnega, vsak dan naraščajočega opusa. Z izborom, ki nam ga je poslala, nam avtorica ponudi določeno, domnevno skrbno izbrano zgodbo, ki pa opozarja, da je njeno delo razpršeno med mnoge diskurze, ki se dotikajo zavestnega in podzavestnega, osebnega in družbenega, feminizma in patriarhata. Skozi ustvarjanje, svojo obliko govora, pa se aktivno bori za samorealizacijo in svobodo vseh  (ženskih) zatiranih glasov.

Samanef Atef, Zavedanje

Samanef Atef, Zavedanje

 

Katalog razstave si lahko ogledate tukaj.

TOP