Jože Volarič

Jože Volarič plakat

Vas in vaše prijatelje vljudno vabimo na odprtje razstave JOŽE VOLARIČ  v četrtek, 26. maja 2022, ob 18. uri v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje (Goliev trg 1, Trebnje).

 

Razstava bo na ogled do 9. oktobra 2022.

Vljudno vabljeni.

 

Jože Volarič je eden redkih samorastnikov, ki so se lotili zahtevne obdelave kovine. Ustvaril je precejšen opus male plastike, z večjimi skulpturami pa je zaznamoval javni prostor. Rad je sodeloval na Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov Trebnje in na drugih likovnih srečanjih. Dela je predstavljal na številnih samostojnih in skupinskih razstavah. V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje njegova dela na samostojni razstavi tokrat predstavljamo prvič. V sodelovanju z zasebnimi lastniki in Gorenjskim muzejem obeležujemo 90-letnico umetnikovega rojstva in 10. obletnico njegove smrti ter izpostavljamo njegovo povezanost s Temeniško in Mirnsko dolino. S kipom Matije Gubca, ki stoji v Mokronogu in ga na razstavi posebej izpostavljamo, hkrati obeležujemo obletnico ustanovitve Gubčeve brigade, prihajajočo obletnico hrvaško-slovenskega kmečkega upora ter spodbujamo k razmisleku o aktualnosti Gubca kot družbeno aktivnega, opolnomočenega in razmišljujočega posameznika.

 

Utrinki z odprtja:

 

 

Razstava Jože Volarič

 

 

Več o avtorju

 

Katalog razstave Jože Volarič

Razstavo so omogočili:

CIK Trebnje – Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, Gorenjski muzej, Martin Leskovar, Mikrografija, Franc Mezeg, Občina Mirna, Občina Mokronog – Trebelno, Občina Trebnje, Turistično društvo Kokrica.

Mikrografija logo

TOP

Dostopnost