Likovno delo št. 1

Samaneh Atef Derakhshan, Iran
Ženska/Woman, 2020
42 cm x 30 cm
svinčnik na papirju /pencil on paper

Likovno delo št. 2

Ramón Rodríguez  Fernandez – Manglar, Kuba
Cachitin vnebovhod /The ascension of Cachita.
100 cm x 69 cm
kolaž, ofsetna tiskarska barva na kartonu / collage,  offset ink on cardboard

Likovno delo št. 3

Carlos Stevenson Moschini – Stephanus, Brazilija
Hommage Samba Paulisti I, 2020
40 cm x 50 cm
kombinirana tehnika na platnu/combined techique on canvas

 

GLASOVANJE

 

Obiskovalci in prijatelji galerije glasujejo za likovna dela, ki bodo objavljena v spletni Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje.

Glasujejo tako, da oddajo svoj glas v galeriji ali na spletni strani galerije.

Glasovanje bo potekalo 24 ur, in sicer od četrtka 8. 10. 2020, od 18.30 ure, do petka, 9. 10. 2020, do 18.29 ure

Vsak obiskovalec lahko glasuje le enkrat.

Glasovanje je veljavno, če obiskovalec ob glasovanju navede elektronski in naslov bivanja.

Nagrada prijateljev galerije se podeli likovnemu delu z največjim skupnim številom prejetih glasov.

Razglasitev rezultatov bo potekala v soboto, 10. oktobra 2020, ob 10.00 uri, v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje in na povezavi.

Izmed obiskovalcev in prijateljev galerije, ki bodo sodelovali v glasovanju, bomo izžrebali tudi tri, ki bodo prejeli praktično nagrado.

 

NAGRADA PRIJATELJEV GALERIJE LIKOVNIH SAMORASTNIKOV TREBNJE

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje letos že 53. organizira Mednarodni tabor likovnih samorastnikov v Trebnjem. Strokovni svet galerije že več let zapovrstjo podeljuje nagrado žirije, letos pa bo podelila tudi nagrado prijateljev galerije, za katero bodo glasovali obiskovalci galerije in razstave na spletni strani galerije.

Prijatelji galerije lahko glasujejo z glasovnicami v galeriji ali z izborom najljubše slike na spletni strani galerije.

Glasujete tako, da kliknete na ustrezen gumb (glasujte/vote).  Vsak obiskovalec lahko glasuje le enkrat za eno likovno delo in svojo identiteto  izkazuje z vpisom naslova elektronske pošte.

Pravila glasovanja za nagrado prijateljev Galerije likovnih samorastnikov Trebnje

 1. Nagrada prijateljev GLST je nagrada, ki jo podeli Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, na podlagi rezultatov glasovanja obiskovalcev galerije in razstave na spletni strani galerije.
 2. Za nagrado prijateljev GLST lahko kandidirajo samo dela, katera so ustvarili umetniki, ki so bili izbrani na 53. Mednarodni tabor, vendar ne kandidirajo za nagrado žirije.
 3. Delo, ki je bilo izbrano za nagrado prijateljev GLST, avtor podari zbirki Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.
 4. Umetniki izberejo svoje delo ter po elektronski pošti pošljejo fotografijo likovnega dela, ki kandidira za nagrado prijateljev GLST, in opis z naslednjimi podatki: naslov dela, leto nastanka, mere (višina cm x širina cm), material in tehnika. Fotografijo likovnega dela pošljejo na naslov galerija@ciktrebnje.si najkasneje do 1. 10. 2020.
 5. Za nagrado prijateljev GLST lahko kandidira samo eno likovno delo posameznega avtorja.
 6. Poslane fotografije se za 24 ur razstavijo na spletni strani galerije.
 7. Za razstavljena dela lahko glasujejo obiskovalci v galeriji z glasovnicami in obiskovalci spletne strani galerije z elektronskimi glasovnicami, od četrtka, 8. 10. 2020, od 18.30 ure do petka, 9. 10. 2020, do 18.29 ure.
 8. Vsak obiskovalec lahko glasuje le enkrat. Vsak obiskovalce svojo identiteto izkazuje z vpisom naslova elektronske pošte. S tem se glasovalec strinja, da Center za izobraževanje in kulturo Trebnje, enota Galerija likovnih samorastnikov Trebnje, hrani in uporablja elektronski naslov tudi za namen obveščanja o aktualnih aktivnostih in dogodkih Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje in enote Galerije likovnih samorastnikov Trebnje. Soglasje lahko glasovalec kadarkoli prekliče na e-naslov: preklici@ciktrebnje.si.
 9. Nagrada prijateljev GLST se podeli likovnemu delu z največjim skupnim številom prejetih glasov.
 10. Prejemnik nagrade prijateljev GLST je razglašen ob zaključku 53. Tabora, v soboto, 10. 10. 2020.
 11. Izbrani avtor prejme nagrado prijateljev GLST v višini 500,00€ (bruto) na podlagi prejetega potrdila Galerije likovnih samorastnikov Trebnje o prevzemu nagrajenega likovnega dela.

Glasovanje za nagrado prijateljev GLST

Galerija likovnih samorastnikov Trebnje letos že 53. organizira Mednarodni tabor likovnih samorastnikov v Trebnjem. Zaradi omejitev vezanih na COVID-19, se je del dogajanja Tabora preselil v digitalno okolje, v katerem se srečujejo umetniki in obiskovalci galerije. Strokovni svet galerije že več let zapovrstjo podeljuje nagrado žirije, letos pa bo galerija podelila tudi nagrado prijateljev galerije, za katero bodo glasovali obiskovalci na spletni strani galerije.

O NAGRADI PRIJATELJEV GALERIJE LIKOVNIH SAMORASTNIKOV TREBNJE

Za nagrado prijateljev galerije lahko kandidirajo umetniki, ki jih je strokovni svet galerije likovnih samorastnikov Trebnje povabil, da sodelujejo na 53. Mednarodnem taboru likovnih samorastnikov Trebnje, vendar se Tabora zaradi omejitev ukrepov vezanih na COVID-19, le-tega niso udeležili. Fotografije likovnih del, ki kandidirajo za nagrado, bojo v času glasovanja razstavljene v spletni Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje, na povezavi

TOP

Dostopnost